Banana Merajuk

Warning: isi postingan rada domestic khas ebu-ebuuu 😛

Ceritanya balik lagi ke Desember lagi ya. Cerita ini dan ini kan menampakkan betapa membahagiakan dan berartinya bulan Desember bagi  saya. Secara ya momen besar dalam hidup saya ada di bulan yang ini.

Tapi sejujurnya, saya ngerasa sedih jauh di relung hati yang terdalam. Bukan soal bonus yang ga jelas kemunculannya *tetep terselip curcol yee :D*  Sebenernya, Desember menjadi bulan dimulainya cuti hamil, jika ini  tidak terjadi. Begitulah manusia, suka rempong dan sotoy sih. Walhasil rasa sedih masi muncul ketika memasuki bulan ini. Akhirnya ya emang tertutupi dengan “meriahnya”  selebrasi.

Tapi rasa sedih dan nelangsa itu muncul lagi mendekati tanggal 22 Desember. Hawa-hawa Hari Ibu yang biasa dirayakan di Indonesia pada tanggal ini kencang berhembus karena postingan bertemakan hari Ibu ini bersliweran di beragam blog yang saya baca.

Saya sendiri sudah menuliskan di draft. Pengalaman hamil dan keguguran telah mengajari banyak hal pada saya, utamanya perjuangan dan pengorbanan seorang Ibu. Ingin rasanya menuliskan ini tapi saya ga pernah bisa menyelesaikan tulisan saya. Baru ngetik beberapa kalimat, trus diakhiri dengan tangisan. Cengeng ye? 😦

Dan “kalutnya” perasaan saya pada saat itu akhirnya bikin saya merajuk. Iya, saya merajuk. Pada Sang Maha Pencipta, Tuhan Semesta Alam. Kenapa suami saya dihadiahi sementara saya nggak? Bulan Desember kan ultah saya juga, harusnya saya dapet kado juga dong. Ya Tuhan… *tutup muka karena malu*

Iya, saya manusia dan mahluk lemah ini ngerajuk bin pundung kepada Sang Maha Kuasa. Masya Allah *mewek kejer* *jangan ditiru*

Saya pundung karena memang pertemuan di bulan Desember ini ga sesuai “jadwal”.  Dari perhitungan manual dan sekilas pengalaman dibulan November , masa ovulasi saya masi jauh ketika kami “bertemu”. Pas mau masuk puncak masa subur, ehh si saya udah harus pulang. Suami sudah membesarkan hati saya dan berkata kalo Desember mah bulan rekreasi aja *dikira piknik?*. Promilnya dimulai bulan Februari 2015 saja.

Jadi secara ilmu manusia, hadiah yang saya mau tentunya rada mustahil buat terwujud.

But, GOD works in mysterious ways.

Tanggal 23 Desember, subuh saya iseng tespek. Ga ngarep tapi kok ya tespek yah? Sebenernya menurut aplikasi, haid saya itu tanggal 25 Desember. Tapi saya ngrasa kalo haid saya harusnya tanggal 23 ini berdasarkan pengalaman haid sebelumnya. Tanda-tanda cinta semacam jerawat dan pegel-pegel dah jadi pertanda dekatnya haid sih. Hari itu sebenernya jadwal puasa saya dan saya iseng tespek karena saya ga mau puasa terus nyesel karena kudu batal di masa injury time alias mendekati jam buka. Sekali lagi, sifat manusiawi saya emang pikageuleuheun yah *logat baleendah keluar* 😀 In my defence, mosok puasa dapet laper haus doang? saya cuma ga mau ngedumel aja ama Tuhan *banana kudu dirukyah ini yak?*

I tried my luck (not really, as I was merely looking for an excuse, not to fast that day 😛 ) and, lo and behold!

23des

ini satu ato dua ya garisnya? *mata siwer*

Meski siwer, tapi kliatannya garisnya dua deh. Alhasil saya ga puasa hari itu…takutnya emang hamil beneran hihi 😀 Begitu sampe kantor, lalu browsing gambar tespek yang negatif. Ternyata kalo negatif ya hasilnya cuma satu garis aja *ya eyalahh!!* dan emang berbeda dengan hasil tespek saya.

Siangnya saya forward foto itu ke suami. Minta pertanggung jawaban dong yah 😀

Alhamdulillah, Allah Maha Baik *sujud syukur*. Saya yang sotoy dan pundungan itu tetap diberi.  Maka nikmat Tuhan kamu manakah yang kamu dustakan?

29des

20150112_063148

Itu tespek ampe 3 kali bukan karena kecentilan loh. Yang pertama kan karena masi samar dan belon telat. Yang kedua dilakukan mengikuti saran DSOG saya di Indonesia. Yang ketiga dilakukan karena saya sakit flu  berat. Kuatir ada apa-apa dengan kandungan saya, saya pun tespek. Jaka sembung naek ojek, ga nyambung jek!! 😛

Mohon doanya ya teman-temin, semoga ini rezqi kami. Sehat-sehat ibu dan baby-nya. Aamiin 🙂

Advertisements

Shortcut

A route more direct than the one ordinarily taken
A method or means of doing something more directly and quickly than and often not so thoroughly as by ordinary procedure

shortCut

Shortcut alias jalan pintas, begitu kita biasa menyebutnya. Biasanya dilakukan buat motong jalan dalam mempersingkat waktu dan atau jarak tempuh. Dapat diartikan juga sebagai cara atau metode untuk mempercepat si pelaku dalam meraih tujuannya.

Karena di jaman sekarang, segalanya kudu serba express dan efektif kalo ga mau digilas roda jaman *mulai puitis*. Makanya banyak banget produk instan. Mulai dari makanan dan minuman instan sampe proses ngutang juga instan. Bayarnya aja yang puyeng setengah mati *eaaa diselipin aje curcolnye 😀

Kayaknya jalan pintas itu biasa berlaku ya di negara kita. Saya pun ga bisa mengelak kalo saya termasuk yang menikmati dan terkadang mengambil jalan pintas untuk mencari solusi. Mulai dari jalan-jalan tikus yang dipake buat ngehindarin macet sampe ya menikmati yang makanan dan minuman yang serba instan itu tadi *ngaku* 😀

Segala sesuatunya di Negara kita bisa diselesaikan dengan jalan pintas. Jalan pintas itu ada yang konon bernama money under table alias nyogok aka suap. Makanya di kita ada yang namanya calo ato makelar. Belon lagi oknum bergentayangan. Duh, istilah itu kayaknya ga ada deh di Negara lain, cmiiw. Setidaknya di negeri tetangga ini, semua urusan administrasi pemerintahan dilakukan dengan mudah dan efektif tanpa campur tangan sogokan ato calo ato oknum apalah buat pelicin urusan.

Shortcut lain adalah ilmu klenik. Saya ga pengen membahas lebih dalam soal ini, tar saya disangka dukun pulak 😀 Tapi ungkapan “cinta ditolak dukun bertindak” nampaknya muncul bukan tanpa alasan. Dan nampaknya berlaku ga cuma buat urusan asmara aja. Mau naek jabatan ato supaya urusan perniagaan lancar? Datengin aja Ki anu anu dan urusan beres deh.
Duhh, suwer deh, si saya bukan dukun loh!!

Shortcut lainnya adalah kekerasan. Mirip dengan klenik diatas, kekerasan kadang dijadikan opsi.Sayangnya, kekerasan adalah jalan pintas yang dipilih oleh seorang lelaki pengecut yang telah merenggut seseorang yang saya dan housemates disini kenal dekat akhir pekan lalu.

Dear Bapak, you’re a good and kind-hearted person. Semoga amal ibadah Bapak diterima oleh Sang Maha Pemilik Hidup. Aamiin.

Satu pelajaran hidup yang saya ambil, there’re no shortcuts to real success.
Kalo mau jabatan naek? Ya kerja yang bener dong.
Mau perniagaan maju? Ya coba berinovasi dan berkreasi dong.

Semoga ga ada lagi orang yang mengambil dan menjadikan kekerasan sebagai jalan pintas atau bahkan menjadikannya sebagai solusi atas permasalahan yang dihadapi.

 

* Singapura Januari 2015, In loving memory of our Bapak landlord.

[EF] #3 – How gadgets affect my life

This post is going to be ultra short. And it is going to be (slightly) off topic too. I’m not a gadget freak. I only have a mobile phone (a very old BB!) and a tablet. The BB ( I do not need to mention what it stands for, do I?) is my main communication tool, mainly used for calling, texting and WA. The tablet was initially used for video chatting  with Mr. Husband. Now, it’s solely for youtube-ing (watching Upin Ipin!! Me likey! :mrgreen:). For those who are new to this blog, my husband and I are not living under the same roof aka LDR. And WA is our only tool to stay in touch with each other. Without WA (and internet connection), most probably we’ll stay in touch through snail mail. Oh my! 😂 Bee-tee-dub, I’m currently blogging from NUH (National University Hospital). Using my mobile phone. I’m not going to share how gadgets affect my life here. Please spare me as I’m waiting for my turn now (doctor appoinment, scans, injection, pharmacy 😂). It’s probably out of topic (please don’t punish me) but I feel grateful right now. I’m GRATEFUL that I have a mobile phone with me. And internet connection. I’m grateful that I have dearest friends (whom I never meet in persons) who gave moral supports through WA messages in BEC group chat. I’m anxious and nervous. And going through all of the medical examinations alone? I was practically a hot mess. But it didn’t last that long. One of the admins approached me with a heartwarming message. Another one left a sweet comment saying, ” We miss you!”. My dearest partner (in crime, ha!☺) went on to check and rummaging her house (ahem!!) to send a picture of snotsucker. And many “get well soon” messages from the members. I’m overwhelmed. Look at how a mobile phone ( and internet connection) changed my mood. So, how gadgets affect me?  I don’t know. But, one thing I know for sure, gadget ( WA to be exact) + friends (BEC friends) = AWESOME! 👍 Posted from WordPress for Android

[EF] #2 – My Wildest Dream

To dream the impossible dream
To fight the unbeatable foe
To bear with unbearable sorrow
To run where the brave dare not go

Andy Williams – The Impossible Dream

***

Before I go ahead yapping about my wildest dream, please check out the disclaimer below.

1. Brace yourself! The post may contain some yucky ingredients. Gagging and a slight dizziness may occur as the side effects of this post. You’ll live, relax! 😛 Rest assured there’s no graphic content (of snot, Ha!) in it. You can thank me later. You’re welcome 😀

2. Some of you, my dearest readers may swear to never open my blog, ever again after this post. Please don’t do that, pretty please? 😀 *wink wink*

Trust me! I was planning to write something eloquently beautiful. Something profound I’d like to call as my masterpiece but, I’m in foul mood, totally annoyed with my current condition. So, here’s my wildest dream. Are you ready?

I’ve been sick since weekend. It started out with a sore throat and escalated to endless coughing and fever. Fever is something I fear most. So on Monday, I went to the clinic nearby straight away. The clinic was full with other sickies. Ouch. 😦

After so many waiting sessions ( for my queue to see the doctor, a full blood count test, waiting for result, another session with the doctor and queuing  at the pharmacy and payment desk) 😦 the result was common flu. Thank God, it was nothing serious. And it was a viral infection, hence, antibiotic wasn’t needed.

Sounds good? NOT.

It’s Friday now, the fifth day after I went to see the doctor and I’m still covered in snotty. And let’s not talk about the phlegm,shall we? My throat is not itchy but I keep on coughing as my body seems trying to get rid of it. I hate the phlegm. I’m turning off almost all of electronic stuffs (AC and fan) in my room, as an effort (a desperate one, I must say!) to minimize if not, lessen whatever factor that may trigger the flu.  Nothing. Nada. 😦  Instead, I’m now sweating like nobody  business.

Wait, what was the topic again? Ah yeah, my wildest dream. Right now, I’m dreaming to create, no wait, let me find a better word.*thinkinghard* Ehm, I’m dreaming to invent a tool to suck snot and phlegm. I’ll call it snotty-sucker.  Isn’t it a kewl (I just have to write it this way because it’s super cool, y’know?)  and jaw-dropping invention, huh? 😀

Quite self-explanatory, snotty-sucker is basically a tool to suck your snot and phlegm. I do aware that snotty-sucker doesn’t sound good but, I can think of another name for the branding later. The tagline will either be;

–  You got snots? Get our snotty-sucker and you’ll be snotty-free!

–  Snotty-sucker will vanish your stubborn snot!

Ah I can also think of it later. I can get my marketing team to think and come out with something. I bet it’s going to be world no.1 selling product. *jumping with excitement*

Imagine how much money I can make from selling the product? Flu is a common disease. It can contract anyone, children, teenager or adult in any part of the world. I’m so going to be rich!! 😀 😀

Until I found the followings in Google.

download

Nose sucker

1318873726sampleslideshow2

Snotsucker

 

Dang it!! I was late!!! 😦  There’s already something called nose sucker in the market. And even a product that goes with the name “snotsucker”. There goes my dream!! Oh Nooo*cry*

[EF] A Word for 2015: BETTER

I’m joining the challenge from Nita and Mas Dani .

wpid-wp-1420410897199

I’ve been working and living in Singapore for years. English is the language here. You may raise your eyebrows and question my sanity upon joining the challenge. Why banana, why? *total exaggeration* 😛

The thing is, English is not my native language. Living here for years doesn’t justify my English proficiency. And also, it is so much easier to use Singlish instead.Even the government here has been campaigning “Speak good English movement” to encourage Singaporeans to speak grammatically correct English. This initiative is coming from a country with English as de facto language. While me? I grew up in Indonesia where Bahasa Indonesia is commonly used (of course!)  and I learned English only from school (during junior and high school). So basically I’m just a grain of sand in the ocean with very little understanding on the language. I feel there are many areas that need to be improved. Thus, I found the initiative to learn and practise together online via WA group with fellow Indonesians across the globe as a helping hand from the above to improve my English. Plus, I’m also getting to know new friends. Scored!! 😀

So here is my post for the challenge this week, “What is your word for 2015”.

I have hinted here on what or how I want to be this year. Even though I said that I don’t have any specific New Year’s resolution this year.

BETTER is my grand theme for this year. This may be cliché but, I want to be better. “BETTER” resonates with a positive vibe within myself providing self-assurance, and confident to strive for more. it  helps me to be super optimistic. 😀

So, here I am. Striving to be better. Better person, sister, and wife. I consider joining this challenge itself is an act for me to achieve it 🙂

I want to also have a better understanding on how to plan our family financial. Financial plan is a huge and heavy topic for me, and frankly speaking, is something I’m dreaded to get in touch with. We (husband and me) have to pay our housing loan and it has forced me to face what I fear most all this time. We have to start planning in making ends meet *faint* 😦

Better at cooking is another goal for me this year. I’m a terrible cook. I know stuffs, trust me I know how to distinct pepper seed and coriander seed *smug* 😛 But I keep cooking the same dishes, mainly sautéed vegetable or soup. I want to try cooking “sambal goreng kentang” this year. Hopefully, this will help me be a better wife. Amen for that 🙂

Now please tell me, what’s your word for this year?